Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Error: GD2 library does not support JPG!

BITI mlad

V četrtek, 17. marca 2011 je bila v kletnih prostorih A stavbe otvoritev kolesarske delavnice, v Kreatoriju  pa okrogla miza na temo participacije mladih. Ob tej priložnosti je bila predstavljena tudi nova knjižica BITI – kolo.


Okrogle mize z naslovom: Možnosti in poti vključevanja mladih v družbeno življenje in soodločanje, so se udeležili: prof.dr. Rajko Muršič (FF), mag. Mateja Demšič; (MOL), akademski slikar Aleksij Kobal, doc.dr. Metka Kuhar (FDV), doc.dr Špela Razpotnik (PeF). Vlogo moderatorja je opravil vodja projekta BITI Drago Pintarič.
Dogodek je sovpadal z objavo raziskave Mladina 2011, ki med drugim ugotavlja, da mladi odklanjajo (če niso že kar alergični) klasično (politično) obliko družbene participacije.
Dogodek otvoritve Kolesarske delavnice, kakor tudi projekt BITI v celoti, je eden od odgovorov, ki je mladim bližje, saj lahko s konkretno akcijo in prispevkom vplivajo, participirajo in po svoje tudi spreminjajo družbeno realnost.
Temo problematike mladih, zatohlost in preživelost konceptov, ki se ponujajo kot odgovori na  pereča vprašanja in presegajo okvir mladinske problematike, so z različnih zornih kotov osvetlili gostje okrogle mize.
Odzivnost mladih, med katerimi so vidni del predstavljali aktivni člani projekta BITI in Kolesarske delavnice (člani skupine Pozitiv in skupine Bicikel recikel), je dodala svoj pečat pomembnemu dogodku ter (v kar smo prepričani)  novemu ciklu dejavnostih, ki jih kreira in producira projekt BITI.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information