Domska knjižnica je urejena po standardih, ki veljajo za šolske knjižnice, kar pomeni prost pristop in postavitev knjižnega gradiva po UDK klasifikacijski shemi. Ta pregledna postavitev omogo?a hitro in enostavno iskanje gradiva ter ra?unalniško izposojo – od podro?ij filozofije, psihologije, religije, družbenih, naravoslovnih in uporabnih ved, umetnosti in športa, jezikoslovja, leposlovja do geografije in zgodovine.

Police domske knjižnice, na katerih je trenutno 6680 knjižničnih enot (knjige, brošure, domske publikacije, DVD-ji, CD-romi) se vsako šolsko leto obogatijo. Med slednje sodijo tudi domske publikacije. Nabava knjig skuša slediti, v okviru omejenih zmožnosti seveda, potrebam in željam dijakov.

Prednost imajo knjige za domače branje (imamo prav vse naslove v večih izvodih), za bralne značke, za maturo – zbirke nalog , esej na maturi, drame ali romani na maturi, razni priročniki, leksikoni in seveda leposlovje za prosti čas.

V čitalnici, kjer je na voljo tudi 20 revij različnih vsebin in zahtevnosti, je mogoče uporabiti tudi prezenčno literaturo – večje priročnike in enciklopedije, ki se praviloma ne izposojajo. V vitrinah knjižnice je na ogled domoznanska zbirka starih, redkih knjig, prvih izdaj in knjig s posvetili ter ekslibrisi znanih Slovencev. Zbirka priča o bogati zgodovini dijaškega doma in domske knjižnice, ki je bila ustanovljena v Marijanišču že leta 1885.

Triper - domski časopis

TRIPER8

Izšla je osma izdaja domskega časopisa Triper! Če si še niste zagotovili natisnjenega izvoda prenesite brezplačno .pdf različico in preberite kaj je novega v domu in na fronti!

Več ...

Obišči DIC na Facebooku
 
Na vrh strani

Dijaški dom Ivana Cankarja - URADNA STRAN - Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Za več informacij o piškotkih in kako jih izbrisati kliknite TUKAJ.

  Sprejmem piškotke na tej strani.