KUD Pozitiv

O skupini in KUD Pozitiv:

KUD Pozitiv deluje v neposredni povezavi z Dijaškim domom Ivana Cankarja in vključuje dijake, bivše dijake ter druge mladostnike in zunanje strokovne delavce povezane z mladinskim delom v domu. Dejavnosti skupine Pozitiv segajo na področje medijskih in scenskih umetnosti kot so: ples in gledališče, publicistična dejavnost, video in internet. Namen teh dejavnosti je animacija mladih za kreativno zapolnitev prostega časa, učenje novih veščin ter kritično osvetljevanje problematike in tem, ki zanimajo mlade (zasvojenost, ksenofobija, spoznavanje drugih kultur enakopravno vključevanje mladih v družbeno življenje, ipd.).

Ob svoji avtorski produkciji, se skupina in društvo Pozitiv ukvarjata tudi s snovanjem in organizacijo večjih in komplekstnejših projektov s področja mladinske kulture, kulture ter mednarodnih sodelovanj in izmenjav mladih.

Poslanstvo skupine lahko na kratko označimo kot: prizadevanje za aktivno vključevanje mladih v različne kulturno umetniške dejavnosti, omogočanje pridobivanja uporabnih znanj in veščin (competence) s področja sodobnih medijskih umetnosti ter oblikovanje pozitivnih vrednot pri in promocijo mladinske kulture.

Leta 2008 je društvu Ministrstvo za kulturo dodelilo Status društva v javnem interesu.
V obdobju 2009 – 20012 ima društvo status sofinancirane nevladne organizacije /s strani MRSŠ - Urada RS za mladino/

Knjižica ob 20. obletnici skupine pozitiv

Obišči DIC na Facebooku
 
Na vrh strani

Dijaški dom Ivana Cankarja - URADNA STRAN - Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Za več informacij o piškotkih in kako jih izbrisati kliknite TUKAJ.

  Sprejmem piškotke na tej strani.