Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Error: GD2 library does not support JPG!

BITI čarovnica

BITI_carovnica
torek,  20. oktober 2009 ob 20.00  v  Galeriji DIC
BITI ČAROVNICA, čarovniški glasbeni večer in predstavitev knjižice BITI lep, avtorice Kati Rešek
Biti čarovnica  pomeni biti drugačna, sproščena, pogumna, iznajdljiva, neodvisna. Takšne čarovnice posnemamo na njihov praznik. Idealne, kot bi bile rade tudi same. Popolne, ki zbujajo zavist in škodoželjnost. V Evropi so v srednjem veku uradno preganjali ženske, ki so kakorkoli odstopale od povprečja, očitali so jim povezave z zli duhovi, jih mučili, da bi jih očistili teh povezav in množično sežigali na grmadah. Tudi v naših krajih. Dve kategoriji žensk sta bili med posebej ogroženimi: starke, ki niso bile več koristne in mlade lepotice, ki so »ogrožale« isti spol in jezile moške z nedostopnostjo in nepotešenim hrepenenjem.
Lepota je lahko izzvala najkrutejšo usodo.

Kaj je lepota, kako so se spreminjali kriteriji skozi zgodovino, kaj vse smo pripravljene žrtvovati, da dosežemo trenutne standarde, je v svoji brošuri »BITI lep« zbrala in zapisala Kati. Na čarovniškem glasbenem večeru je svojo knjižico predstavila kar sama.
 
Z glasbo so nas očarali: Eva Vrtačnik, Maruša Grošelj, Mojca Čepin, Mateja Budna,     Bela Horvat, Tine Bec,  Martin Skubic, Jakob Kastelic, in skupina Balkan Boys.  Program sta povezovali novodobni čarovnici Tjaša Tomc in Hana ? 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information