Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Error: GD2 library does not support JPG!

Sodelujoče skupine

Skupina iz Slovenije:

KUD Pozitiv je kreativna platforma, ki je bila ustanovljena leta 1996 v Dijaškem domu Ivana Cankarja. Skozi skoraj dve desetletji so uspešno izvedli več različnih socialno-umetniških projektov, istočasno pa ustvarili tudi primerno, zdravo okolje za razvijajoče mladostnike, ki želijo participirati in se izražati v umetniško kulturni sferi. Društvo dodatno bogatijo povezave z mnogimi bivšimi dijaki, ki so se z kreativnim procesom spoznali že v srednješolskih letih, pa tudi z drugimi zunanjimi sodelavci. Kot skupnost domiselnih posameznikov različnih generacij nudijo mlajšim članom neprecenljiv vpogled v različna obdobja in ustvarjalne stile, ter jim nudijo mentorstvo in pomoč pri koncipiranju lastnih projektov. V zadnjih letih je rdeča nit večine projektov avtorski koncept BITI, ki obravnava socialno-politične teme združene z praktično, artistično stranjo. Namen tega večletnega projekta, ki traja že od leta 2009, je spodbuditi mlade udeležence h kritičnemu razmišljanju o družbeno pomembnih temah.


Skupina iz Srbije:

Teater 34 izvira iz Novega Sada ter je eden izmed ključnih zunanjih partnerjev KUD-a Pozitiv. Lociran na ulici s število 34, s samo 34 sedeži je eden izmed redkih zelo domisleno zastavljenih gledališč. Zavzema se za promocijo sodobnih umetniških smeri, vendar pa fundamentalno prisega na ohranjanje gledališke tradicije. Združuje dve različni umetniški skupini; mladostnike in starejše igralce, ki sodelujejo pri Sceni 34 in mlajše, ki prav tako lahko sodelujejo pri nastopanju v skupini Vesela Kornjača. Ustanovitev dveh starostno različnih skupin je bil eden izmed prvotnih ciljev in namenov Teatra 34, prav tako pa tudi ponuditi talentiranim in ambicioznim posameznikom možnost sodelovanja in izpopolnjevanja svojih veščin.

Skupini iz Bosne in Hercegovine:

Medija Art iz Sarajeva je nepolitčna in samostojna organizacija, ki strmi k izboljšanju statusa kulture in umetnosti v družbi. Ukvarjajo se predvsem z ohranitvijo in uveljavitvijo performance arta, kulturnim izobraževanjem, gojenjem in vzgajanjem kulturne diverzitete ter podporo umetnikom iz majhnih mest. Njihovi člani štejejo od 15 - 35 let ter delujejo v različnih vlogah pri promociji kulture. Znani so po organizaciji Juventafesta, mednarodnega srednješolskega dramskega festivala, ki letos poteka že tretje leto zapored. Namen festivala je spodbuditi udeležence k sodelovanju na področju teatra.

Rock school Mostar - the school that rocks - deluje v prostorih Muzičkog centra Pavarotti ter nudi glasbeno izobraževanje posameznikom in skupinam. Poleg individualnih poučevanj  organizira tudi delavnice z znanimi glasbeniki, koncerte, snemanja in predavanja na temo glasbene industrije, teorije in poslovanja. Združuje ljudi v širši okolici, ki si želijo kariere na področju glasbe. V sami osnovi je Rock school Mostar svojevrsta glasbena šola, ki temelji na urbanem in neklasičnem pristopu h glasbi. Poleg koncertov, ki jih organizirajo, sodelujejo tudi na mednarodni ravni s tujimi državami, kot sta Slovenija in Makedonija.


Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information