Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Promocija nasilja in vojnega dobičkarstva ?!

Nedavno sem na spletu naletel na promocijsko stran ameriške vojske. Na hitro sem jo prebrskal in se zgrozil ob kvalitetnem izgledu propagande, ki vabi mlade, da se zaposlijo na nedolžnih delavnih mestih, kjer so zgolj v bran in dobrobit domovine brezpogojno poslušni ter se disciplinirajo in podredijo namenom višjih kapitalističnih sil. Vojn je vedno preveč, vedno so dobičkonosne za odgovorne pobojev in hkrati nesrečne za žrtve in svojce,. Morda pa zgolj zato ker je že po naravi nasilna, destruktivna, nepravična in zla, se mi tovrstna promocija zdi nemoralna in nenetična, prav gotovo pa bogato plačana in dobro premišljena.

U.S.army je velika korporacija, ki ima verjetno zaposleno lastno ekipo oblikovalcev, saj nikjer nisem zasledil informacij o avtorjih, «vojna tajna« in umik imen soodgovornih za posledice iz javnosti je pametna poteza. Razvoj vojaške propagande ima dolgo zgodovino in v večini primerov uničevalne posledice, človeški faktor brž ko ne. Omenjeno spletno stran (https://www.goarmy.com ) so zasnovali (predvidevam) izkušeni strokovnjaki, menim, da je načrtovalna ekipa poleg multimedijskih oblikovalcev vključevala tudi vojaške in oglaševalske psihologe, ter druge srokovne poznavalce ciljne publike.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information