Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Error: GD2 library does not support JPG!

BITI praznovanje Dneva zemlje 2009

22. april je dan mnogih rojstev, mnogih smrti in mnogih drobnih dogodkov, poleg vsega tega pa je postal tudi brat ostalih dnevov, ki jih vesoljna Organizacija združenih narodov določi za ozaveščanje problematik, za katere misli, da so potrebne ozaveščanja.
Zgodilo se je, da je 22. april med drugim postal tudi Dan zemlje. Seveda nismo šli kar mimo njega ne da bi ga obeležili, za nameček pa se kolesca mašinerije projekta BITI vztrajno zaganjajo, tako da bi bilo kratko malo nemogoče, da bi 22. april prezrli.Bil je lep in topel, skoraj vroč sončen dan, fante je začelo razganjati, dekleta so se začela razgaljati, in na terasi A stavbe so v okviru projekta potekale številne delavnice in mali dogodki. V drevesnih krošnjah so zrasle slike. Igrali smo košarko, slikali in packali z barvami, tolkli po bobnih, brenkali po kitarah, pili čisto vodo, jedli svež kruh, reciklirali odpadke, iz njih delali na oko lepe funkcionalne predmete, vaze, ki danes tešijo žejo z mamljivim vonjem prepojenih bohotnih cvetlic, gledali filme, konzomirali slastno (il) pivo in se nasploh imeli luštno in lepo, pri tem pa še čuvali na mater zemljo.

Spoznali smo, da je skrbeti za okolje ne le zdravo, da to ni le dobra naložba za v prihodnje, pač pa tudi kreativno in zabavno. Pozitivno. Hočemo še.

Matjaž Zorec

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information