Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Skupina Pozitiv v Kotorju

Kreativna izobraževalna ekskurzija skupine Pozitiv in sodelovanje na Kotorskem gledališkem festivalu za otroke v Črni gori

26. junij – 2. julij

Kotor, 2016





Pozitiv je v času med 26. 6. in 2. 7. 2016 s predstavo Matica sodeloval na Kotorskem gledališkem festivalu za otroke, v spremljevalnem programu Scena za mlade/Youth Scene, ki je namenjena srednješolski in študentski populaciji. Ta je z letošnjim letom postala tudi uradno del znanega mednarodnega festivala za otroke.

Gostovanje je predstavljalo del izmenjave med skupino Pozitiv iz DIC-a in skupino, ki deluje v okviru dramskega studia Prazan prostor na področju cele Črne Gore. Prvi del izmenjave je potekal aprila letos, ko smo v DIC-u, v času festivala Transgeneracije, gostili skupino Prazan prostor, ki je hkrati tudi organizator Kotorskega festivala.

Ob članih Teatra Pozitiv so se »Kreativne izobraževalne ekskurzije« udeležili tudi drugi člani skupine in sekcij, ki delujejo v okviru Pozitiva (člani delavnice "Video svet" in časopisa Triper), ki so skrbeli za foto in video dokumentacijo festivala ter za potopis celotne ekskurzije.

V hostlu kjer smo bivali, smo vzpostavili improviziran studio, ki je omogočal sprotno montažo ter ažurno objavljanje prispevkov na socialnih omrežjih.

Prizadevnost in kreativnost ekipe je rezultirala s številnimi produkcijami in bogatim foto materialom, ki verodostojno odraža dogajanje in izjemno vzdušje na festivalu in potovanju.V času festivala so potekale gledališke delavnice, ki so se jih udeleževali tudi člani teatra Pozitiv. Ostali udeleženci izmenjave pa so se udeleževali video, multimedijske in novinarske delavnice.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information