Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Error: GD2 library does not support JPG!

BITI Grafiti

Mentorji delavnice:
Radovan Jaušovec, Matej Markovič, Nina Golob

Delavnica Biti Grafiti!
Delavnica poteka v DIC-u od marca 2012. Odvija se  v obliki  izkustvenega učenja s  hkratnim seznanjanjem s teorijo in zgodovino grafitov ter umetnostjo street arta.
Udeleženci v delavnici razvijajo praktične veščine in pridobivajo nova znanja izdelave stencilov ter tehnike dela s spreji.
Praktično raziskovanje atraktivnega, sodobnega medija mladim omogoča izražanje njihovih mnenj, stališč in pogledov. Gre za obliko javnega sporočanja, ki mladim vsaj posredno omogoča participacijo v skupnosti.
Vsebinsko platformo delavnice  tvorita  dicarski slogan DIC je svet in ideologija  projekta  BITI.
Prvi koraki dela v delavnici so obsegali  izdelavo  okvirnega  prostorskega  načrta, določitev objektov poslikave (izbrani zidovi, cvetlična korita, asfaltirane površine na območju Dic-a, improvizirani galerijski zid) in prostorov predstavitve.
Galerijski zid, postavljen pred A stavbo je posebnega pomena, saj je poligon, ki udeležencem omogoča urjenje in ustvarjanje v živo.  Je svojevrstna »forma viva«, ki jo je mogoče stalno spreminjati in nadgrajevati.
Končni rezultat delavnice bo pografitan improviziran zid- galerija, poslikana tla, cvetlična korita ter več na platno narejenih stencilov primernih za razstavljanje.
V povezavi z delavnico je bila izdana tudi brošurica BITI Grafiti.


Biti grafiti - fotografije iz delavnice

Delavnice

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information