Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

 
O gledališki predstavi STRUP

Avtorja: Bara Kolenc in Radovan Jaušovec
Režija: Radovan Jaušovec
Koreografija: Bara Kolenc
Kostumografija: Suzana Košir in Hana Hees Pavlinc
Oblikovanje luči: Borut Bučinel in Blaž Bačar
Avtorska glasba: Jernej Černalogar
Igralci/plesalci: Nina Dodlek, Erika Razpet, Maja Čemažar, Nejc Rutar, Hana Hees Pavlinc, Luka Antić, Lucija Vodopivc, Mateja Krušlin, Gruša Erjavec, Blaž Trušnovec, Ana Trebše in Maja Bertole

Tema predstave STRUP je bila prihodnost…Izhodišča za nastanek je predstavljala zgodba Johna Titorja, virtualnega obiskovalca iz prihodnosti, ki skozi svojo zgodbo razlaga, kako lahko ta prihodnost izgleda. Vojne, onesnaževanje, problem pitne vode, energije, hrane... Predstava je temeljila na iskanju odgovorov, ki so bili hkrati tudi vizija različnih pogledov na prihodnost. Ker nihče ne ve, kaj nas še čaka, naj si bo to robotizacija ali gensko kloniranje, so si jo mladi raziskovalci, s pomočjo gledališča in fizičnega teatra zarisali sami…
Kritičen pogled poudarjajo scenska postavitev predstave, minimalizem ter lučno oblikovanje in »Industrial« zvoki, ki soustvrjajo ambient, negotove, mračne, prihodnosti.

Delavnice so potekale 2 krat tedensko, in sicer ob ponedeljkih in sredah med 19.00 – 21.00 uro v prostorih Kreatorija DIC. V pomoč udeležencem delavnice so bila različna mentorska vodstva avtorjev predstave Radovana Jaušovca in Bare Kolenc ter profesionalnih gimnastičarjev Žigata in Gregorja.
Predstava je bila premierno uprizorjena v sklopu projekta BITI v Dijaškem domu Ivana Cankarja, in je z svojo vsebino močno prispevala k trajnostnemu razvoju ekipe ter ostalih simpatizerjev projekta.

Predstava je z pomočjo celotne ekipe in njihove povezanosti dosegla tudi produkcijsko nagrado na festivalu Transgeneracije – Cankarjev dom.
V prihodnosti se z ekipo in vodstvom skupine Pozitiv načrtujejo tudi različna gostovanja po slovenskih in tujih tleh.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information