Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

O projektu Biti Mlad

Biti Mlad/
Being Young

Dijaški Dom Ivana Cankarja - DIC

 20. julij - 31. julij,

Ljubljana, 2015

(CLICK FOR ENGLISH VERSION)


Udeželenci/Participants

KUD Pozitiv DIC, Ljubljana

Medija Art, Sarajevo

Teatar 34, Novi Sad

• Rock škola, Mostar


Ljubljana v času med 20. in 31. julijem v okviru projekta BITI mlad, gosti mlade iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Srbije, ki izhajajo iz različnih kulturnih, etničnih in socialnih okolij in so različnih veroizpovedi.

Projekt se osredotoča na teme in področja, ki so skupne mladim v današnji Evropi, jih družijo in povezujejo. To so predvsem: socialno - ekonomski izzivi ter nujnost opolnomočenja mladih s pomočjo različnih zvrsti sodobne umetnosti in medijev. Aktualne teme se dotika preko diskusij, glasbenih, plesnih, gledaliških, grafitarskih ter street art delavnic in seveda tudi druženja.

Poseben poudarek  je namenjen neformalnemu izobraževanju. Pridobivanje novih znanj in veščin preko praktičnega dela v delavnicah usmerjenih v končno produkcijo. To bo mladim udeležencem, praviloma nezaposlenim, omogočilo pridobitev  novih znanj in razvoj ustreznih kompetenc, s tem pa povečalo možnosti za bodočo zaposlitev in polnopravno  vključitev v družbeno ekonomsko življenje v skupnost.

Posebno pozornost bomo posvetili tudi orodjem za beleženje novih znanj in veščin (Youthpass in Unique learning badges).  V okviru projekta bo delovala posebna skupina za sprotno refleksijo, evalvacijo projekta in beleženje novih znanj.
Pred izmenjavo bodo partnerske organizacije na temo projekta pripravile krajšo video, gledališko ali glasbeno produkcijo. Raziskovanje izpostavljene tematike se bo nadaljevalo tekom izmenjave v obliki delavnic.

Pred zaključkom izmenjave bo organizirana okrogla miza, kjer bomo osvetlili ideje, poglede in ugotovitve projekta.

Predstavitev projekta bo objavljena v posebni publikaciji ter na spletni strani. Tako bo dostopna zainteresiranim organizacijam in širši javnosti.



Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objav odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information