Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Manifest

Dijaški dom Ivana Cankarja, pogosteje znan tudi kot DIC, je v Ljubljani umeščen v največji srednješolski okoliš Poljane. Na tem prostoru več tisoč mladih utesnjujejo rampe in začrtana parkirišča, ki se vse bolj širijo in rastejo kot gobe po dežju. Ograjene zelenice, ki vstop prepovedujejo celo svojim dijakom, rigorozno sporočajo, da pri tovrstnih absurdih vnašanja tujk v okolje pogosto delujejo kar šole in zavodi sami. Država, v katero smo rojeni,  je pokradena, za mlade pa ostaja bore malo – zožuje se nam celo fizični bivalni prostor.

"Kje je mesto za nas? Kdo nam krade zemljo? Velja človeku sploh še zaupati? Kje je naša prihodnost? Pripada nam in hočemo jo nazaj! Dost' je! Sprememba se začne pred našim nosom – tukaj in zdaj! »No Man's Land« naj postane »Planet Land«, saj pripada vsem vrstam, planetu in širnemu vesolju …"


  • V okviru grafiti in street art delavnici postavljamo virtualne in fiktivne zelenice, vrtove in širne planjave, ki jim bo sledil realni svet! Hočemo več – svobodo, lahkoten korak in pogled v svetlo bodočnost! Za tiste, ki gledajo v tla, slikamo upanje in rišemo bilko rešitve. Ponudba, ki je ni moč spregledati … kaj šele zavrniti!
  • V gledališki delavnici preko performansov sestavljamo medgeneracijska sporočila povezana s tematiko aktivnega državljanstva, ki jih transformiramo v adekvatne gledališke scene in situacije. Končna produkcija nastaja skozi proces, ki ga kreirajo mladi udeleženci in izhaja iz predpostavke, da BITI državljan ne pomeni samo poslušati, temveč tudi zahtevati!
  • Glasba, predvsem rock, je govorica vsake mlade generacije. Prejšnjih,  sedanje in tistih, ki šele prihajajo. Zato tudi mi v rock delavnici ustvarjamo glasbo za ples – za bojni izraz ljubezni in sodelovanja. Prostor pa osvajamo z zvokom, ritmom in gibom …


Učimo se učenja, vsa novo pridobljena znanja in spretnosti pa sproti tudi ozaveščamo, saj jih nameravamo postaviti v pregleden in prepoznaven sistem. Da z njimi tudi sami postanemo vidni, priznani in prepoznavni … Da z njimi enakopravno vstopimo v svet in v prihodnost, ki nam pripada!






Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information