Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Skupina Pozitiv v Romuniji

Sodelovanje Teatra Pozitiv na festivalu STAGE v Cluju

Napocca – 21. – 25. 9.2016


Teater Pozitiv je s svojo uspešno plesno gledališko predstavo “Matica“, med 21. in 25. septembrom 2016  sodeloval  na mednarodnem srednješolskem gledališkem festivalu STAGE v Cluju, Romuniji.

Odigranih je bilo 19 predstav.  Ob Teatru Pozitiv so na festivalu, ob domačih predstavah, sodelovale še gledališke skupine iz Madžarske, Moldavije in Srbije.

Na festivalu, ki je bil tekmovalnega značaja, je Matica navdušila občinstvo, doživela stoječe ovacije in na končni razglasitvi prejela še prestižno “Premium Special al Juriului / Nagrado žirije”!

Člani skupine smo si v svojem petdnevnem bivanju v prestolnici Transilvanije ogledali mesto ter tudi znamenito “Hojo - strašljivi gozd krivih dreves”.

Ob lepotah in zgodovinskih posebnostih mesta ter pokrajine je poseben vtis na nas naredil romunski jezik. Večina predstav je namreč potekala v domačem  jeziku. Spoznali smo neobičajen in lep jezik, v katerem se  odraža dolga in bogata zgodovino države, ki svoje ime in korenine vleče iz časa Rimskega imperija. Latinske, romanske, slovanske, verjetno tudi turške in še kakšne besede, so sestavile “esperanto”, ki smo ga iz dneva v dan vse bolj in bolj razumeli.

Bivanje v Romuniji je predstavljalo nepozabno in dragoceno izkušnjo. O tej deželi nismo vedeli veliko, kvečjemu smo imeli negativne predsodke. Naše predstave so se po petih dneh druženja z domačini in drugimi skupinami, ter vseh čarih in lepotah dežele in ljudi, popolnoma spremenile.

Gostovanje smo zaključili  s solzami sreče in slovesa, s številnimi novimi prijatelji in že skovanimi načrti za bodoča srečanja.

Pozitiv v Romuniji

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information