Pasica

  Nosilec projekta:
  KUD POZITIV

  Poljanska cesta  26
  1000 Ljubljana

  www.pozitiv.si
  pozitiv@pozitiv.si

  ENGLISH translation

Error: GD2 library does not support JPG!

BITI praznovanje Dneva sonca 2009

Sonce oddaja za razmere naše male zemljice ogromno količino energije, daje nam svetlobo, življenje, luč in seveda svetovne dneve. Ti pa so, ne vzrok ali gorivo, pač pa snov, ki se mimogrede znajde pod našimi pozitivno projektnimi prsti cankarjanvskega pokroviteljstva.
Tako smo dan sonca podobno kot dan matere zemlje preživeli, kje neki, če ne – na soncu. In zemlji. Spet smo poslušali in igrali muziko, jedli dobrote dobrohotnega kokičarja, pili zdrav in njam njam naravni sadni sok, metali na koš, tolkli pinkponk, delali ogromne kače, od predolgih, ki se težko kam stlačijo, do lepih in nežnih, pa spet do širokih batin, ki se težko zarijejo v še takšno odprtino, in se kajpak brutalno pretepali. Na plejstejšnu. Zvečer smo, še vedno pod (svobodnim) soncem (kdaj sploh nismo pod soncem?), le da se je to skrilo za grad, zaužili še multikulturno-estetski program preizkušene divjaške produkcije, za konec pa v duhu najmarljivejših delavskih brigad še vse pospravili. In smo zadovoljno šli naprej v kronanje dneva z nočjo, pod nebom, posutim z zvezdami. Ki pa so bojda tudi sonca.

Matjaž Zorec

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in kako jih izključiti: VEČ.

Sprejemam piškotke na tej spletni strani.

EU Cookie Directive Module Information