Prijava in vpis v DIC

Vpis v Dijaški dom Ivana Cankarja bo potekal v čitalnici B stavbe in sicer:

Torek, 30. junij do petek, 3. julij 2020 od 09:00 do 16:00

Ponedeljek, 6. julij 2020 od 09:00 do 16:00

Vsem kandidatom oziroma staršem/skrbnikom, ki ste do 11. maja 2020 oddali prijavnico, smo po običajni – klasični pošti in elektronski pošti poslali dva izvoda pogodbe o bivanju v Dijaškem domu Ivana Cankarja. Prosimo, da poslano pogodbo preberete in jo izpolnjeno prinesete s seboj na vpis. En izvod pogodbe ostane vam. V pogodbi izpolnite vse osebne podatke, razen datuma podpisa pogodbe, ki ga boste zapisali na vpisu. S seboj prinesite tudi fotografijo dijakinje/dijaka za izdelavo domske izkaznice, pri čemer na hrbtni strani z veliki tiskanimi črkami zapišite svoje ime in priimek. Prinesite tudi lastno pisalo.

V skladu s priporočili NIJZ veljajo v dijaškem domu splošni higienski ukrepi za preprečevanje okužbe s koronavirusom.

Informacije v zvezi življenjem in delom v domu in domski red lahko najdete v domskih publikacijah, ki ste jih dobili na informativnem dnevu in na naši spletni strani www.dic.si.

Z veseljem bomo na vaša vprašanja odgovorili osebno, ko boste prišli na vpis, oziroma po telefonu 01/4748 651 ali elektronski pošti svetovalne delavke: katja.carman@dic.si.

OBVESTILO glede možnosti oddaje prijavnic za bivanje v domu v naslednjem šolskem letu

Zaradi trenutne situacije, povezane z epidemijo koronavirusa v Sloveniji, lahko, v izogib obiskovanju poštnih enot, prijavnico za bivanje pošljete na elektronski naslov svetovalne delavke Katje Čarman. Njen elektronski naslov je katja.carman@dic.si.

POMEMBNO OBVESTILO: SPREMEMBA DATUMOV ROKOVNIKA ZA VPIS ZA BIVANJE V DIJAŠKEM DOMU V ŠOLSKEM LETU 2020/2021

Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport je dne 20.4. 2020 poslalo dijaškim domovom in srednjim šolam okrožnico, v kateri so določeni NOVI datumski roki za prijavo in izvedbo vpisa v prihodnjem šolskem letu (2020/2021). Novo postavljeni roki so posledica pojava epidemije koronavirusa in zaprtja vzgojno-izobraževalnih ustanov v mesecu marcu.

Novi datumi so sledeči:

• Prijavnico pošljite na naš naslov (Dijaški dom Ivana Cankarja, Poljanska cesta 26, 1000 Ljubljana – priporočeno, NE s povratnico) ali elektronski naslov svetovalne delavke – skenirano oziroma fotografirano (katja.carman@dic.si) do 11. 5. 2020. To velja za VSE kandidate, tudi za tiste, ki še niste opravili preizkusov nadarjenosti na srednjih šolah za programe, ki zahtevajo preizkus nadarjenosti.

• Prijavnico lahko vložite le v enem dijaškem domu, prenos prijave pa je možen do 16. 6. 2020.

O prejemu prijavnice, nadaljnjem postopku vpisa (terminih) in morebitnih omejitvah vas bomo obvestili po 16. 6. 2020 in najkasneje do 30. 6. 2020.

V primeru prevelikega števila prijavljenih kandidatov bomo upoštevali merila v skladu s Pravilnikom o bivanju v dijaških domovih in izvedli izbirni postopek.

Prijavnica za sprejem v dijaški dom

NOV ROKOVNIK ZA VPIS (OBJAVLJEN 20.4.2020)

Sklep o številu točk za posamezna merila v postopku izbire kandidatov ob omejitvi vpisa v vzgojni program za dijaške domove

Vpis

Vpis v dom, oziroma informativni razgovor v primeru omejitve vpisa, bo potekal med 30. 6. 2020 in 6. 7. 2020, o čemer vas bomo še obvestili. Izvedba izbirnega postopka, v primeru omejitve vpisa, bo potekala med 20. 7. in 29. 7. 2020. Vse ostale informacije lahko dobite pri svetovalni delavki Katji Čarman katja.carman@dic.si.