JEDILNIK 06. 05. – 10. 05. 2024 PONEDELJEK ZAJTRK Čokoladni namaz, sirni namaz (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), jabolko (integrirana pridelava) KOSILO I. Krem grahova juha (7), piščančji sote (1-pšenica,7), kuskus (1-pšenica), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem grahova juha (7), por z lečo v omaki, kuskus (1-pšenica), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Carski praženec (1-pšenica,3,7), sadni bar (jagode, banana, sadna solata, navadni* in sadni jogurt* (7), kosmiči (različno 1-pšenica,7,8) TOREK ZAJTRK Šunka, sir (7), paradižnik, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Bistra juha z rezanci (1-pšenica,3), svinjski zrezek v poprovi omaki (1-pšenica), dušen riž, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II.Bistra juha z rezanci (1-pšenica,3), gratinirana zelenjava (brokoli, češnjev paradižnik, rdeča paprika) (7), dušen riž, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Špageti po napolitansko (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar II. Špageti z napolitansko zelenjavno omako (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar SREDA ZAJTRK Mlečna ovsena kaša (1-oves,7), sir (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Fižolova juha, musaka (3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Fižolova juha, vegetarijanska musaka iz krompirja, mlade špinače,… (3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Topli sendvič (1-pšenica,7), sveža zelenjava, kakav (7) II. Topli sendvič z zeliščnim namazom in mocarelo (1-pšenica,7), sveža zelenjava, kakav (7) ČETRTEK Po izboru A04 ZAJTRK Jajčna jed (3), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Zeljna juha, dunajsko ocvrti puranji zrezek (1-pšenica,3), pražen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Zeljna juha, ocvrte bučke (1-pšenica,3), pražen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Piščančji ražnjič, francoska solata, solatni bar, jabolko II. Vegetarijanski ražnjič (bučke, paprika, šampinjoni, sir za žar (7)), francoska solata, solatni bar, jabolko PETEK ZAJTRK Navihanček s čokolado (1-pšenica, 3, 7), jogurt s sadjem (7), marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), stoletni kruh (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), mešano sadje KOSILO Krem zelenjavna juha (7), sirovi ravioli z belušno ali paradižnikovo omako (1-pšenica,3,7), parmezan (7), solatni bar, mešano sadje *Izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!