Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.30 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.

OVESTILO ZA ZUNANJE ABONENTE IN ŠTUDENTE

zunanji abonenti1

Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

Zaradi preprečevanja okužbe z novim koronavirusom, do nadaljnjega ne bomo ponujali kosil študentom in zunanjim abonentom. O vseh spremembah vas bomo obveščali na spletni strani.
Obvestilo o zvišanju cene prehrane
  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

Sodelovanje Dijaškega doma Ivana Cankarja s Permakulturnim inštitutom Maribor

Dijaški dom Ivana Cankarja in Permakulturni inštitut Maribor sodelujeta na področju vzgoje in izobraževanja, povezanim z ekologijo, trajnostnim razvojem in regeneracijo okolja.  Sodelovanje predstavlja izobraževanje in ozaveščanje o ekosistemski pridelavi visoko kakovostne  hrane in njenem vplivu na regeneracijo okolja ter dobavo in uporabo lokalno, ekosistemsko pridelane hrane za dijake in ostale abonente. Kakovost ekosistemske pridelave je nadstandardna in je neprimerljiva s kakovostjo konvencionalne in celo ekološke pridelave.

Več o tem, kako lahko z nakupom zelenjave pomagate k regeneraciji okolja in družbe preberite na https://www.permakulturni-institut.si/

Dobava hrane cenovno presega stroške, ki jih pokrivamo iz oskrbnine. Razliko v ceni nameravamo pokriti z »donacijsko akcijo«, h kateri vabimo vse posameznike, zunanje uporabnike, abonente, ki se prehranjujete pri nas, vse zaposlene na področju Poljan in vse okoliške prebivalce. Z nakupom Zabojčka zdravja bo 10% zneska nakazano na poseben račun, iz katerega se bo sofinancirala nabava ekosistemsko pridelane hrane za dijake doma in zunanje abonente.

Vabimo vas, da se vključite v akcijo »Zabojček zdravja« in z nakupom produktov postanete Ambasador zdravja tudi vi, s tem pa nam omogočite nabavo ekosistemsko pridelane zelenjave.

Naročite lahko posamezno zelenjavo ali zabojček (polovičen ali cel), ki je ugodnejši. Vsebina tedenskega zabojčka je vsak teden objavljena na spletni strani https://trgovina.zabojcekzdravja.si/, kjer zabojček tudi naročite. Zelenjavo bomo tedensko dostavljali na prevzemno mesto Dijaškega doma Ivana Cankarja, na Poljanski 26.

Veselimo se vaše podpore in sodelovanja. Zavedamo se, da le skupaj lahko zagotovimo zdravo okolje za nas in za prihodnje generacije!


DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!