JEDILNIK 18. 03. – 22. 03. 2024 PONEDELJEK ZAJTRK Tuna (4), topljeni sirček (7), sveža zelenjava , marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), jabolko (integrirana pridelava) KOSILO I. Zeljna juha, puranji zrezek s sirom in paradižnikom (1-pšenica,7), pečen krompir, pečen por, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Zeljna juha, pečena rdeča paprika s feto (7), pečen krompir, pečen por, solatni bar, sadje VEČERJA Carski praženec (1-pšenica,3,7), sadni bar (pomaranče, banane, ananas, navadni in sadni jogurt (7), kosmiči (različno 1-pšenica,7,8)) TOREK ZAJTRK Sir (7), pašteta, paradižnik, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Brokolijeva juha (7), svinjski zrezek v poprovi omaki (1-pšenica), domača zdrobova štruca (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Brokolijeva juha (7), čičerika s pelati, domača zdrobova štruca (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Čevapčiči, lepinja (1-pšenica), priloga (čebula, ajvar, kajmak (7),…), kefir (7) II. Pečena zelenjava s sirom za žar (7), priloga (čebula, ajvar, kajmak (7),…),lepinja(1-pšenica), kefir (7) SREDA ZAJTRK Mlečni riž s kakavom (7), čokoladni namaz, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Pasulj s prekajenim puranjim mesom(1-pšenica,9), tiramisu (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Pasulj z vegi pečenico (1-pšenica,9), tiramisu (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Njoki z gorgonzolno omako (1-pšenica,3,7), parmezan (7), solatni bar II. Njoki z gobovo omako (1-pšenica,3,7), parmezan (7), solatni bar ČETRTEK ZAJTRK Trdo kuhano jajce (3), liptaver namaz (7), sveža zelenjava, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Paradižnikova juha, ocvrti oslič (1-pšenica,3,4), krompirjeva solata, solatni bar, domači jogurt s sadjem (7) II. Paradižnikova juha, ocvrta cvetača (1-pšenica,3), krompirjeva solata, solatni bar, domači jogurt s sadjem (7) VEČERJA I. Piščančja jufka (1-pšenica), priloge, jogurt (7) II. Vegi jufka (1-pšenica,7), priloge, jogurt (7) PETEK (po izboru B09) ZAJTRK Sirova štručka (1-pšenica,7), salama, sir (7), sveža zelenjava, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), mešano sadje KOSILO I. Bistra juha z zakuho (1pšenica,3), špageti z bolonjsko omako (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar jabolko (integrirana pridelava) II. Bistra juha z zakuho (1pšenica,3), špageti z zelenjavno omako (paradižniki, paprike, zelena, čebula, začimbe,…) (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar, mešano sadje

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!