JEDILNIK 20.01. – 24.01.2025 PONEDELJEK ZAJTRK Tuna (4), sir (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), jabolko (integrirana pridelava) KOSILO I. Korenčkova juha, paprikaš (1-pšenica), njoki (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Korenčkova juha, zelenjavni paprikaš (čičerika, mešane paprike, pelati,…) (1-pšenica), njoki (1-pšenica, 3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Enolončnica (1-pšenica), čokoladni cmoki z maslenimi drobtinami ( 1-pšenica,3,7), kompot TOREK ZAJTRK Mlečni kifeljček (1-pšenica,7), čokoladni namaz, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Vipavska* juha, goveji zrezek v čebulni omaki (1-pšenica), dušen riž, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Vipavska* juha, vok zelenjava (1-pšenica,6), dušen riž, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA (Po izboru B16) I. Hamburger s prilogo (1-pšenica), priloga, jogurt (7) II. Vege burger s sojinim polpetom in karamelizirano čebulo (1-pšenica,3,6), priloga, jogurt (7) SREDA ZAJTRK (Po izboru B16) Umešana jajčka (3), pečena slanina, sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO (Po izboru B16) I. Cvetačna juha (7), dunajsko ocvrti puranji zrezek (1-pšenica,3), krompir iz pečice, kuhana zelenjava, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Cvetačna juha (7), pečena paprika s sirovim nadevom in zelišči (7), krompir iz pečice, kuhana zelenjava, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Špageti Carbonara (1-pšenica,3,7), parmezan (7), solatni bar II. Špageti z bučkami in pelati (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar ČETRTEK ZAJTRK Mlečni zdrob s kakavom (1-pšenica,7), namaz s koprcem (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Ričet s puranjo šunko (1-pšenica,ješprenj,9), čokoladna tortica (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Ričet (1-pšenica,9), čokoladna tortica (1-pšenica, 3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Pečene marinirane piščančje perutničke, makarončkova solata (1-pšenica), solatni bar, pomaranča II. Gratiniran zelenjavni narastek (3,7), makarončkova solata (1-pšenica), solatni bar, pomaranča PETEK ZAJTRK Salama, sir (7), kisla kumarica, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), mešano sadje KOSILO Krem fižolova juha, ravioli (1-pšenica,3,7) s pestom genovese (1-pšenica,7) ali paradižnikovo omako (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar, mešano sadje *Izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!