JEDILNIK 25. 03. – 29. 03. 2024 PONEDELJEK ZAJTRK Čokoladni namaz, topljeni sirček (7), sveža zelenjava , marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), jabolko (integrirana pridelava) KOSILO I. Česnova juha, sesekljana pečenka (1-pšenica,3), bučke v omaki (1-pšenica), pire krompir (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Česnova juha, zelenjavni zrezek (1-pšenica,3,7), bučke v omaki (1-pšenica), pire krompir (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Sendvič s popečenim piščančjim zrezkom s prilogo (1-pšenica,7) (hrenov namaz (7), majoneza, kečap), sveža zelenjava (paradižnik, zelje, solata), čokoladno mleko (7) II. Sendvič s popečeno zelenjavo in mocarelo (1-pšenica,7) (hrenov namaz (7), majoneza, kečap), sveža zelenjava (paradižnik, zelje, solata), čokoladno mleko (7) TOREK ZAJTRK Mlečni zdrob s kakavom (1-pšenica,7), sirni namaz (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Cvetačna juha (7), dušena govedina v lovski omaki (1-pšenica,10), široki rezanci (1-pšenica,3), ajdova kaša, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Cvetačna juha (7), šparglji v omaki (7), široki rezanci (1-pšenica,3), ajdova kaša, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Gratiniran sirov kanelon (1-pšenica,3,7), solatni bar, sadje SREDA ZAJTRK Jajčna jed (3), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Kremna bučna juha (7), piščančji zrezek v naravni omaki (1-pšenica), rizi bizi, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Kremna bučna juha (7), porov zavitek (1-pšenica,3,7), jogurtov preliv z drobnjakom (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Ješprenjeva juha (1-ješprenj), čokoladni cmoki (1-pšenica,3,7), jabolčna čežana ČETRTEK VELIKONOČNO KOSILO (Po izboru predstavnikov prehranske komisije) ZAJTRK Polnozrnata štručka (1-pšenica,7), kisla smetana (7), zeliščni namaz (7) marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Gobova juha (7), dunajsko ocvrti puranji zrezek (1-pšenica,3), pražen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar, potratna potica (1-pšenica,3,7,8) II. Gobova juha (7), ocvrte bučke (1-pšenica,3), pražen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar, potratna potica (1-pšenica,3,7,8) VEČERJA I. Hot dog (1-pšenica), jogurt (7) II. Hot dog z vegetarijansko pečenico (1-pšenica,6), jogurt (7) PETEK VELIKONOČNI ZAJTRK Navihanček s čokolado (1-pšenica,3,7), pirhi (3), sirni tris (dimljen sir, ementaler sir, poltrdi sir) (7), marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), stoletni kruh (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), pomaranča KOSILO I. Zelenjavna juha, sirovi tortelini z gorgonzolno omako (1-pšenica,3,7), parmezan (7), solatni bar, mešano sadje II. Zelenjavna juha, sirovi tortelini v kremasti omaki iz češnjevih paradižnikov (1-pšenica,3,7), parmezan (7), solatni bar, mešano sadje *Izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!