JEDILNIK 04. 12. – 08. 12. 2023 PONEDELJEK ZAJTRK Tuna z zelenjavo (4), sirni namaz (7), marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Krem cvetačna juha (7), piščančji zrezek v naravni omaki (1-pšenica), dušen riž (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem cvetačna juha (7), sirov polpet (1-pšenica,3,7), dušen riž (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Njoki s paradižnikovo ali sirovo omako z brokolijem (1-pšenica,3,7), solatni bar TOREK ZAJTRK Sirova štručka (1-pšenica,7), trdo kuhano jajce (3), sveža zelenjava, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Krem koruzna juha (7), segedin* golaž (1-pšenica), kruhova rezina (1-pšenica,3), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem koruzna juha (7), segedin* golaž s koščki sira za žar (1-pšenica,7), kruhova rezina (1-pšenica,3), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Puranji zrezek na žaru, pomfrit, kečap, solatni bar II. Pleskavica iz fižola (1-pšenica,3), pomfrit, kečap, solatni bar SREDA (Po izboru A04) ZAJTRK Čokoladni navihanček (1-pšenica,3,7), namaz s šunko (7), liptaver namaz (7), mešano suho sadje, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), pomaranča KOSILO I. Česnova* juha, lazanja (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Česnova* juha, vegetarijanska lazanja (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Home made« sendvič z dodatki (1-pšenica,7), jogurt (7) ČETRTEK ZAJTRK Salama, sir (7), kisla paprika, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Krem grahova juha (7), postrv na tržaški način (4), pečena polenta (1-pšenica), mediteranska omaka, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem grahova juha (7), pica polenta (mozarela, češnjev paradižnik,…) (1-pšenica,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Frankfurdska juha, skutin štrukelj s cimetom in maslenimi drobtinami (1-pšenica,3,7) II. Krompirjeva juha, skutin štrukelj s cimetom in maslenimi drobtinami (1-pšenica,3,7) PETEK ZAJTRK Mlečni ovseni kosmiči (1-oves,7), čokoladni namaz, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Juha iz muškatnih buč (7), svinjski zrezek, gobova omaka (1-pšenica,7), pražen krompir, solatni bar, mešano sadje II. Juha iz muškatnih buč (7) polnjene bučke s sirom (7), pražen krompir, solatni bar, mešano sadje *Izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.30 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.

OVESTILO ZA ZUNANJE ABONENTE
obvestilo o ceni


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

Zaradi preprečevanja okužbe z novim koronavirusom, do nadaljnjega ne bomo ponujali kosil študentom in zunanjim abonentom. O vseh spremembah vas bomo obveščali na spletni strani.
Obvestilo o zvišanju cene prehrane
  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!