JEDILNIK 26.02. – 01.03.2024 PONEDELJEK ZAJTRK Tuna z zelenjavo (4), sir (7), kisla paprika, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), jabolko (integrirana pridelava) KOSILO I. Krem zelenjavna juha (7), piščančji paprikaš (1-pšenica), široki rezanci (1-pšenica,3), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem zelenjavna juha (7), italijanski zelenjavni golaž (1-pšenica), široki rezanci (1-pšenica,3), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Mlečni zdrob s kakavom (1-pšenica,7), sadni bar (ananas, banane, mandarine, sadna solata, navadni in sadni jogurt (7), kosmiči (različno 1-pšenica,7,8), čaj TOREK ZAJTRK Kajzerica (1-pšenica,7), pašteta, namaz s koprcem (7), marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Grahova juha, lazanja (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Grahova juha, vegetarijanska lazanja (1-pšenica,3,6,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Pečena hrenovka, francoska solata, solatni bar, sadje II. Sir za žar (7), francoska solata, solatni bar, sadje SREDA ZAJTRK Mlečni ovseni kosmiči (1-oves,7), čokoladni namaz, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Zeljna juha, puranji zrezek na žaru, pečen krompir, prebranac, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Zeljna juha, bučkin polpet (1-pšenica, 3,7), pečen krompir, prebranac, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Kebab s prilogo (1-pšenica), jogurt (7), sadje II. Kebab s sirom in zelenjavo (1-pšenica,7), jogurt (7), sadje ČETRTEK ZAJTRK Trdo kuhano jajce (3), liptaver namaz (7), sveža zelenjava, marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Paradižnikova juha, postrv na tržaški način (4), slan krompir, blitva, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Paradižnikova juha, loparnica (1-pšenica,3,7), jogurtov preliv z drobnjakom (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Peresniki z bolonjsko omako (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar II. Peresniki s paradižnikovo omako (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar PETEK ZAJTRK Salama, sir (7), kisla kumarica, jogurt s sadjem (7), marmelada, med, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), mešano sadje KOSILO I. Jota* z vratovino (1-pšenica), solatni bar, jabolčni zavitek (1-pšenica,7), mešano sadje II. Jota* (1-pšenica), solatni bar, jabolčni zavitek (1-pšenica,7), mešano sadje *Izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!