JEDILNIK 09. 12. – 13. 12. 2024 PONEDELJEK ZAJTRK Tuna (4), topljeni sirček (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Krem brokolijeva juha (7), makaronovo meso (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem brokolijeva juha (7), testenine s pestom genovese (1-pšenica,7), parmezan (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Home made« sendvič z dodatki (1-pšenica,7), jogurt (7) TOREK ZAJTRK Hrenovka, sir (7), gorčica (10), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Kolerabna juha, svinjska pečenka, idrijski žlikrofi (1-pšenica,3), dušeno kislo zelje*, solatni bar, kompot II. Kolerabna juha, idrijski žlikrofi (1-pšenica,3), porova omaka (1-pšenica,7), dušeno kislo zelje*, solatni bar, kompot VEČERJA Mlečni zdrob s kakavom(1-pšenica,7), sadni bar (kaki, banana, ananas, navadni in sadni jogurt (7), kosmiči (različno 1-pšenica,7,8) SREDA ZAJTRK Trdo kuhano jajce (3), zeliščni namaz (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Zelenjavna juha, goveji zrezek v česnovi* omaki (1-pšenica), dušen riž, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Zelenjavna juha, zeljni zavitek (1-pšenica,3,7), drobnjakova omaka (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Pečene piščančje perutničke, krompirjeva solata, jabolko (integrirana pridelava) II. Vegi ražnjič (bučke, rdeča paprika, sir za žar) (7), krompirjeva solata, jabolko (integrirana pridelava) ČETRTEK ZAJTRK Štručka s semeni (1-pšenica, 7-v sledovih), pašteta, skuta (7), marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Gobova juha, piščančji zrezek s sirom (7), pečen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Gobova juha, jajčevec s sirom in paradižnikom (7), pečen krompir, kuhana zelenjava, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Kanelon šunka sir (1-pšenica,3,7), sveže zelje s krompirjem, sadje II. Sirov kanelon (1-pšenica,3,7), sveže zelje s krompirjem, sadje PETEK ZAJTRK Mlečna prosena kaša (7), suhe slive, čokoladni namaz, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Pašta fižol s puranjo šunko (1-pšenica,3), jabolčni zavitek (1-pšenica,3,7), solatni bar, mešano sadje II. Pašta fižol (1-pšenica,3), jabolčni zavitek (1-pšenica,3,7), solatni bar, mešano sadje *izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!