JEDILNIK 17. 06. – 21. 06. 2024 PONEDELJEK ZAJTRK Čokoladni namaz, sir (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), jabolko (integrirana pridelava) KOSILO I. Krem cvetačna juha (7), golaž (1-pšenica), njoki (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem cvetačna juha (7), italijanski zelenjavni golaž (1-pšenica), njoki (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Pizza (1-pšenica,7), jogurt (7) II. Pizza Margerita (1-pšenica,7), jogurt(7) TOREK ZAJTRK Žemlja (1-pšenica,7), tunin namaz (4,7), mlečni namaz (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Česnova juha, piščančji zrezek v naravni omaki (1-pšenica), rizi bizi, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Česnova juha, poletni zavitek (1-pšenica,3,7), jogurtov preliv z drobnjakom (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Vlivanci (1-pšenica,3), haše omaka (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar II. Vlivanci z zelenjavno omako (paradižniki, paprike, zelena, čebula, začimbe,…) (1-pšenica,3), haše omaka (1-pšenica), parmezan (7), solatni bar SREDA ZAJTRK Mlečna prosena kaša (7), suhe slive, sir (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Zelenjavna juha, čufti v paradižnikovi omaki (1-pšenica,3), pire krompir (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. II. Zelenjavna juha, vegetarijanski čufti v paradižnikovi omaki (1-pšenica,3,6), pire krompir (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Puranji zrezek na žaru, francoska solata, solatni bar, sadje II. Vegetarijanski ražnjič (7), francoska solata, solatni bar, sadje ČETRTEK ZAJTRK Jajčna jed (3), topljeni sirček (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Fižolova juha, svinjski trakci v česnovi omaki (1-pšenica), kuskus (1-pšenica), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Fižolova juha, stročji fižol v omaki*, kuskus (1-pšenica), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA Rižev narastek (3,7), frankfurdska juha (1-pšenica) PETEK ZAJTRK Pecivo (1-pšenica,3,7), čokoladni namaz, jogurt s sadjem (7), marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Milijonska juha (1-pšenica,3), postrv na tržaški način (4), pečena polenta (1-pšenica), mediteranska omaka, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Milijonska juha (1-pšenica,3), gobji ragu (1-pšenica), pečena polenta (1-pšenica), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) *Izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!