JEDILNIK 20. 05. – 24. 05. 2024 PONEDELJEK ZAJTRK Salama, sir (7), kisle kumarice, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1-pšenica), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), jabolko (integrirana pridelava) KOSILO I. Goveja juha z zakuho (1-pšenica,3), kuhana govedina, pražen krompir, smetanov hren (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Bistra juha z zakuho (1-pšenica,3), paradižnik polnjen s sirom in zelišči (7), pražen krompir, smetanov hren (7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA (Po izboru B10) I. Hamburger (1-pšenica), priloga, jogurt (7) II. Vege burger s sirom in karamelizirano čebulo (1-pšenica,7), priloga, jogurt (7) TOREK ZAJTRK Čokoladni namaz, topljen sirček (7), svež paradižnik, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1), kruh s semeni (1-pšenica,6,11), kosmiči (različno 1,7,8), sadje KOSILO I. Cvetačna juha (7), puranji trakci v smetanovi omaki (1-pšenica), kruhova rezina (1-pšenica,3), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Cvetačna juha (7), leča s porom (1-pšenica), kruhova rezina (1-pšenica,3), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Kanelon šunka sir (1-pšenica,3,7), solatni bar, sadje II. Sirov kanelon (1-pšenica,3,7), solatni bar, sadje SREDA (Po izboru B10) ZAJTRK Čokoladni navihanček (1-pšenica,3,7), zeliščni namaz (7), sveža zelenjava, marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), jagode (integrirana pridelava) KOSILO I. Krem čičerikina juha, piščančji ražnjič, pečen krompir, pečen por, solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Krem čičerikina juha, vegi ražnjič (7), pečen krompir, pečen por, solatni bar, sadje VEČERJA Mlečni zdrob s kakavom (1-pšenica,7), tuna (4), sveža zelenjava, jabolko (integrirana pridelava) ČETRTEK ZAJTRK Makova štručka (1-pšenica,7), kisla smetana (7), tunin namaz (4,7) marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), sadje KOSILO I. Zelenjavna juha, lazanja (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) II. Zelenjavna juha, vegetarijanska lazanja s šparglji (1-pšenica,3,7), solatni bar, jabolko (integrirana pridelava) VEČERJA I. Mesno zelenjavna rižota (1-pšenica), solatni bar II. Gobova rižota (1-pšenica,7), solatni bar PETEK ZAJTRK Prosena kaša (7), suhe slive, avokadov namaz po Dicarsko (3), marmelada, med*, maslo (7), hladno in toplo mleko (7), navadni jogurt* (7), čaj, kruh (1-pšenica,rž), kruh s semeni (1-pšenica,rž, oves,6,11), kosmiči (različno 1-pšenica,rž,7,8), mešano sadje KOSILO I. Piščančja obara (1-pšenica), ajdovi žganci (1-pšenica), jagodna tortica (1-pšenica,3,7), solatni bar, mešano sadje II. Zelenjavna obara (1-pšenica), ajdovi žganci (1-pšenica), jagodna tortica (1-pšenica,3,7), solatni bar, mešano sadje *Izdelek je ekološke pridelave

Urnik dela restavracije DIC
ZAJTRK od 6.00 do 8.00 ure
KOSILO od 11.00 do 16.00 ure
VEČERJA od 18.00 do 20.30 ure

Dijaki lahko po večerji, do 21.00 v jedilnici oz. na liniji dobijo kruh, pa tudi dodaten obrok, če je hrana ostala od večerje.


Zdrava kuhinja in restavracija / menza za študente, dijake in zunanje abonente v Ljubljani

Pripravljamo zdravo uravnoteženo prehrano, upoštevamo različne prehranske navade, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju. Vsak dan sta na izbiro dva menija, mesni in vegetarijanski, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha, čaj ali kompot. Prirejamo kulinarične dneve s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj.

  • Zdrava uravnotežena prehrana, upoštevanje različnih prehrambenih navad, zdravstvene in druge posebnosti pri prehranjevanju.
  • Stalna ponudba dveh menijev
  • vegetarijanska prehrana
  • dietna prehrana (z zdravniškim potrdilom)
  • prirejanje kulinaričnih večerov s pripravo jedi posameznih slovenskih pokrajin ali drugih nacionalnih kuhinj
  • Samopostrežni zajtrk, samopostrežni solatni bar, izbor juh in kruha

DOKUMENT – Prehrana v Dijaškem domu Ivana Cankarja


Vodja prehrane v DIC-u

Barbara Erjavec, univ. dipl. ing. živ. tehnolog

Vodjo prehrane najdete v kletnih prostorih B stavbe. Nanjo se lahko obrnete v primeru, če potrebujete dietno prehrano.

Če imate predloge, pripombe in seveda pohvale glede prehrane ji lahko to sporočite osebno, lahko pa ji pišete tudi na elektronski naslov barbara.erjavec@dic.si

Vsa vaša mnenja so zaželjena!